Over ons

Emissieloos bouwen toegankelijk maken voor iedereen, dat was wat de oprichters van de stichting Emission-0 vanaf de eerste dag voor ogen hadden. Hoe kan het dat we in 2022 nog steeds niet 100% emissieloos bouwen terwijl de technologie hier al wel klaar voor is en de middelen beschikbaar zijn? Dit moet anders kunnen, dachten de founders Anne Koudstaal en Jaimy de Hon, wat resulteerde in Emission-0.

Emission-0 is het meest uitgebreide deelplatform ter wereld waarmee emissieloos materieel en vervoer wordt gefaciliteerd. Hiermee kunnen bouw- en infraprojecten efficiënt en gemakkelijk 100% emissieloos worden uitgevoerd. Een platform voor particulieren, de aannemerij, de overheid én voor materieelverhuurders. Het platform maakt het mogelijk alle soorten emissieloos materieel te huren en te reserveren met een handige online beschikbaarheidstool. Ons platform maakt het inzetten van emissieloos materieel, tot 100%, voor iedereen mogelijk. Daarnaast kunnen eigenaren van emissieloos materieel, verhuurders, maar ook aannemers en anderen, met behulp van het platform hun dekkingsgraad van emissieloos materiaal optimaliseren waardoor de investeringen sneller worden terugverdiend. Een win, win situatie, wij brengen emissies terug met een platform waar iedereen profijt van heeft.

Conform de regelementen van een ANBI-stichting ontvangt het bestuur geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel recht op vergoeding van gemaakte kosten in de uitoefening van hun functie en op een niet bovenmatig vacatiegeld.

Visie Emission-0

Onze visie is het creëren van een wereld zonder emissies. Een gezonde leef- en werkomgeving voor iedereen overal.

Missie Emission-0

Het versnellen van de transitie naar een emissievrije wereld. Het beschikbaar maken van emissieloos
materieel en transport voor iedereen.

Ambitie

De ambitie die wij met Emission-0 nastreven, is het realiseren van een volledig emissievrije bouw en transportsector in 2030. Dit doen we door op een efficiënte manier vraag en aanbod naar emissieloos materieel bij elkaar te brengen, door een platform op te richten waar emissieloos bouw- en transportmaterieel wordt aangeboden voor gebruik.

Emissieloos bouwen moet geen optie zijn maar de standaard, waarbij iedere bouwer moet de mogelijkheid hebben om dit te kunnen waarmaken.

Beleidsplan Stichting Emission-0:

Zie ook ons beleidsplan 2023-2024.

Het bestuur

Kelly Ruigrok

CTO stichting Emission-0.

Meer over Kelly

Anne Koudstaal

Founder and CEO stichting Emission-0

Meer over Anne

Marc Martojo

Bestuurder stichting Emission-0

Meer over Marc

Board of believers

Jaimy de Hon

Business development specialist

Meer over Jaimy

Ruud Koornstra

Voorzitter stichting SCO

Meer over Ruud

To be announced

More about this soon

To be announced

More about this soon